Полуниця- маленький, але дуже живильний, солодкий фрукт, який улітку дарує нам земля. Її назва походить від латинського слова "fragaria vesca", що в перекладі означає "запашний", "ароматний", "запашний". Хоча аромат полуниці трохи стриманий, вона дуже смачна й багата на багато живильних речовин.
Більшість звикли вважати кашу лиш добавкою до основного м‘ясного чи рибного блюда. Хоча спеціалісти стверджують – це повноцінний продукт, необхідний для нормальної роботи всього організму.
Мінерали — це важливі харчові елементи, які повинні надходити в організм людини регулярно, тому що вони потрібні для багатьох функцій, насамперед для росту і правильного розвитку органів, для кращого функціонування головного мозку та імунної системи.
Людина, аби жити, мусить харчуватись, бо їжа — це «пальне», без якого організм не може функціонувати, їжа дає нам енергію, котра забезпечує нормальну роботу організму, будування й оновлення всіх його структур. Треба усвідомлювати, що надлишок енергії так само небезпечний, як і її нестача. Організм, не маючи змоги використати всю енергію, відкладає зайве у вигляді жирів, і людина починає набирати вагу, що може мати вкрай погані наслідки для здоров'я.
На початку наукових досліджень проблем харчування прийшли до висновку, що важливий тільки "енергетичний зміст" і гарно засвоювані "живильні" речовини, з харчових продуктів, тому, наприклад, із хлібу чи зерна рису, сталі видаляти компоненти, що важко перетравлюються і пишатися білосніжним борошном і білосніжним рисом. Але з'явилися специфічні розлади: паралічі, парези й інші порушення неврологічного характеру.