Сподобалось? Порадь другу. 
		 
 
 
 
  | 
| 
 Каталог статей 
  
 
Категорії каталогу
В категорії матеріалів: 10 Показано матеріалів: 1-10 | 
 |   
 
Сортуати по:  
Даті  ·  
Назвою  ·  
Рейтингу  ·  
Коментарям  ·  
Переглядам 
 
 
			
Як правильно купувати, зберігати, чистити й готувати овочі, щоб зберегти в них якнайбільше вітамінів?  Як вибрати в магазині незалежані, якісні продукти?  
 |  
 | 
 Полуниця- маленький, але дуже живильний, солодкий фрукт, який улітку дарує нам земля. Її назва походить від латинського слова "fragaria vesca", що в перекладі означає "запашний", "ароматний", "запашний". Хоча аромат полуниці трохи стриманий, вона дуже смачна й багата на багато живильних речовин. 
 |  
 | 
 Молочну кашу варять із усіх видів крупи, за винятком гречаної крупы (ядриці). 
 |  
 
Не даремно дітей заставляють їсти кашу. 
Більшість звикли вважати кашу лиш добавкою до основного м‘ясного чи рибного блюда. Хоча спеціалісти стверджують – це повноцінний продукт, необхідний для нормальної роботи всього організму. 
   
 |  
 
Вітаміни бувають : 
- 
Жиророзчинні.  
- 
Водорозчинні.   
Коли виникає велика потреба вітамінів: 
1.     Потребують багато вітамінів діти та матері в період лактації. 
2.     При інтенсивній фізичній нагрузці. 
3.     В стресових ситуаціях. 
4.     При інфекційних захворюваннях.  
 |  
 
Мінерали — це важливі харчові елементи, які повинні надходити в організм людини регулярно, тому що вони потрібні для багатьох функцій, насамперед для росту і правильного розвитку органів, для кращого функціонування головного мозку та імунної системи. 
  
| 
 Мінерали  | 
 Користь для організму  | 
 Міститься у продуктах  |  
| 
 Кальцій (Ca)  | 
 Кістки, зуби, серце, кров.  | 
 Молочні продукти, соєві боби, горіхи, зелені овочі.  |    
Забезпечивши організм необхідними вітамінами і мінералами, ви не тільки підвищите життєвий тонус організму, але й зможете активно протистояти стресу. 
  
| 
 Залишкові елементи  | 
 Користь для організму  | 
 Міститься у продуктах  |  
| 
 Хром (Cr)  | 
 Обмін речовин, підтримка нормального рівня цукру у крові.  | 
 Продукти із зерна грубого помелу, картопля, овочі, фрукти, горіхи.  |    
   
 |  
 
Про користь вітамінів знають всі.  
Але зазвичай ми згадуємо про їх необхідність весною, коли з’являються перші ознаки гіповітамінозу — втома, дратівливість, апатія...  
Організм людини не може самостійно синтезувати всі вітаміни або синтезує їх в недостатній кількості.  
Інші вітаміни ми отримуємо разом з їжею. 
  
Вітаміни | 
Користь для організму | 
Міститься у продуктах |  
| 
 Вітамін A  | 
 Зір, шкіра, кістки зуби і ясна.  | 
 Морква, шпинат, печінка, масло.  |     
 |  
 | 
 Людина, аби жити, мусить харчуватись, бо їжа — це «пальне», без якого організм не може функціонувати, їжа дає нам енергію, котра забезпечує нормальну роботу організму, будування й оновлення всіх його структур. Треба усвідомлювати, що надлишок енергії так само небезпечний, як і її нестача. Організм, не маючи змоги використати всю енергію, відкладає зайве у вигляді жирів, і людина починає набирати вагу, що може мати вкрай погані наслідки для здоров'я. 
 |  
 | 
 Статистичні дані про необхідність вітамінів різних груп людей. 
 |  
 | 
 На початку наукових досліджень проблем харчування прийшли до висновку, що важливий тільки "енергетичний зміст" і гарно засвоювані "живильні" речовини, з харчових продуктів, тому, наприклад, із хлібу чи зерна рису, сталі видаляти компоненти, що важко перетравлюються і пишатися білосніжним борошном і білосніжним рисом. Але з'явилися специфічні розлади: паралічі, парези й інші порушення неврологічного характеру. 
 |  
    |   
  |