Сподобалось? Порадь другу.
|
Каталог статей
Категорії каталогу
В категорії матеріалів: 10 Показано матеріалів: 1-10 |
|
Сортуати по:
Даті ·
Назвою ·
Рейтингу ·
Коментарям ·
Переглядам
Як правильно купувати, зберігати, чистити й готувати овочі, щоб зберегти в них якнайбільше вітамінів? Як вибрати в магазині незалежані, якісні продукти?
|
Полуниця- маленький, але дуже живильний, солодкий фрукт, який улітку дарує нам земля. Її назва походить від латинського слова "fragaria vesca", що в перекладі означає "запашний", "ароматний", "запашний". Хоча аромат полуниці трохи стриманий, вона дуже смачна й багата на багато живильних речовин.
|
Молочну кашу варять із усіх видів крупи, за винятком гречаної крупы (ядриці).
|
Не даремно дітей заставляють їсти кашу.
Більшість звикли вважати кашу лиш добавкою до основного м‘ясного чи рибного блюда. Хоча спеціалісти стверджують – це повноцінний продукт, необхідний для нормальної роботи всього організму.
|
Вітаміни бувають :
-
Жиророзчинні.
-
Водорозчинні.
Коли виникає велика потреба вітамінів:
1. Потребують багато вітамінів діти та матері в період лактації.
2. При інтенсивній фізичній нагрузці.
3. В стресових ситуаціях.
4. При інфекційних захворюваннях.
|
Мінерали — це важливі харчові елементи, які повинні надходити в організм людини регулярно, тому що вони потрібні для багатьох функцій, насамперед для росту і правильного розвитку органів, для кращого функціонування головного мозку та імунної системи.
Мінерали |
Користь для організму |
Міститься у продуктах |
Кальцій (Ca) |
Кістки, зуби, серце, кров. |
Молочні продукти, соєві боби, горіхи, зелені овочі. |
Забезпечивши організм необхідними вітамінами і мінералами, ви не тільки підвищите життєвий тонус організму, але й зможете активно протистояти стресу.
Залишкові елементи |
Користь для організму |
Міститься у продуктах |
Хром (Cr) |
Обмін речовин, підтримка нормального рівня цукру у крові. |
Продукти із зерна грубого помелу, картопля, овочі, фрукти, горіхи. |
|
Про користь вітамінів знають всі.
Але зазвичай ми згадуємо про їх необхідність весною, коли з’являються перші ознаки гіповітамінозу — втома, дратівливість, апатія...
Організм людини не може самостійно синтезувати всі вітаміни або синтезує їх в недостатній кількості.
Інші вітаміни ми отримуємо разом з їжею.
Вітаміни |
Користь для організму |
Міститься у продуктах |
Вітамін A |
Зір, шкіра, кістки зуби і ясна. |
Морква, шпинат, печінка, масло. |
|
Людина, аби жити, мусить харчуватись, бо їжа — це «пальне», без якого організм не може функціонувати, їжа дає нам енергію, котра забезпечує нормальну роботу організму, будування й оновлення всіх його структур. Треба усвідомлювати, що надлишок енергії так само небезпечний, як і її нестача. Організм, не маючи змоги використати всю енергію, відкладає зайве у вигляді жирів, і людина починає набирати вагу, що може мати вкрай погані наслідки для здоров'я.
|
Статистичні дані про необхідність вітамінів різних груп людей.
|
На початку наукових досліджень проблем харчування прийшли до висновку, що важливий тільки "енергетичний зміст" і гарно засвоювані "живильні" речовини, з харчових продуктів, тому, наприклад, із хлібу чи зерна рису, сталі видаляти компоненти, що важко перетравлюються і пишатися білосніжним борошном і білосніжним рисом. Але з'явилися специфічні розлади: паралічі, парези й інші порушення неврологічного характеру.
|
|
|