Сподобалось? Порадь другу

Форма входу

Опитування

Чи віриш ти, що Бог створив цей світ?

Всього відповідей: 127
Пт, 26.04.2024, 22:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Настрій - це знахідкА
Головна | Реєстрація | Вхід
Каталог статей


Главная » Статті » Здоров'я » Раціональне харчування

Категорії каталогу

Здоровий спосіб життя [0]
Раціональне харчування [10]
Спорт і я [3]


Молочні каші -рецепти
Молочну кашу варять із усіх видів крупи, за винятком гречаної крупы (ядриці).
Для готування молочної каші беруть свіже цільне чи зняте молоко (в останньому випадку потрібно додавати в кашу олію). Можна також користуватися сухим чи згущеним молоком.
На згущеному молоці рекомендується готувати солодку кашу. Молочну кашу варять в'язкою, некрутою. У готову молочну кашу можна по смаку додавати вершкову олію і цукор.

РИСОВА КАША

Промити рис, засипати в киплячу воду і варити 5-8 хвилин, після чого викласти на друшляк чи решето. Як тільки вода стече, перекласти рис у каструлю з гарячим молоком і, помішуючи, варити його на слабкому вогні 15 хвилин, потім покласти цукор і сіль, розмішати, накрити кришкою і для упрівання поставити на 10-15 хвилин на водяну пару.
При подачі на стіл можна в кашу покласти вершкову олію.
На 1 склянку рису - 4 склянки молока, 1 ст. ложку цукру, 1/4 чайної ложки солі.

МАННА КАША

У кипляче молоко тонким струмком усипати крупу і, безупинно помішуючи, варити на слабкому вогні 10-15 хвилин до загустения. Після цього покласти цукор, сіль і розмішати.
У кашу можна покласти 1-2 ст. ложки олії.
На 1 склянку манної крупи 5 склянок молока, 1 ст. ложку цукру і 1/2 чайної ложки солі.

КАША З ПОДРІБЛЕНОЇ ВІВСЯНОЇ КРУПИ

Вівсяну дроблену крупу всипати в кипляче молоко, додати сіль і варити на легкому вогні при помішуванні 20-30 хвилин, до загустения.
На 2 склянки крупи - 4 склянки молока, 1 чайну ложку солі, 2-3 ст. ложки олії.

КАША З ВІВСЯНИХ ПЛАСТІВЦІВ ("ГЕРКУЛЕС")

У гаряче молоко всипати крупу і варити 10-15 хвилин до загустення, посолити і розмішати.
У готову кашу додати 2 ст. ложки олії.
На 2 склянки крупи - 5 стакана молока, 1/2 чайної ложки солі.

ЯЧНА ЧИ ВІВСЯНА КАША

У кипляче молоко тонким струмком усипати крупу і, помішуючи, варити 10-15 хвилин на слабкому вогні, до загустения, після чого покласти сіль і розмішати.
У кашу можна покласти 1-2 ст. ложки олії.
На 1 склянку крупи - 5 склянок молока і 1/2 чайної ложки солі.

ПЕРЛОВА КАША

Промиту перлову крупу засипати в киплячу воду і варити 10-12 хвилин. Далі так само, як при варінні рисової молочної каші.
На 1 склянку перлової крупи - 4 склянки молока, 1/2 ст. ложки цукру, 1/4 чайної ложки солі.

ПШОНЯНА КАША

У кипляче молоко засипати добре промите пшоно і, часто помішуючи, варити на слабкому вогні 30 хвилин. Після цього покласти цукор, посолити, розмішати і поставити кашу для упрівания на 15-20 хвилин.
На 1 склянку пшона - 4 склянки молока, 1 ст. ложку цукру, 1/4 чайної ложки солі.

ПШОНЯНА МОЛОЧНА КАША З ГАРБУЗОМ

Очищену і дрібно нарізаний гарбуз покласти в гаряче молоко і варити протягом 10-15 хвилин, потім засипати промите пшоно, покласти сіль і, помішуючи, продовжувати варити ще 15-20 хвилин до загустения. Зварену кашу для упрівання поставити на 25-30 хвилин на водяну пару чи в духову шафу.
На 1 склянку пшона - 3 склянки молока, 500 м гарбуза, 1 чайну ложку цукру, 1/2 чайної ложки солі.

Категорія: Раціональне харчування | Додав: bee (28.04.2008)
Переглядів: 10802 | Коментарі: 1 | Рейтинг: 4.9/8 |

Всего комментариев: 1
22.04.2010
1. Зоряна
biggrin

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Сьогодні день народження у
Copyright Stranichka © 2024 Rambler's Top100 cкачать mp3
Copyright MyCorp © 2024