Сподобалось? Порадь другу

Форма входу

Опитування

Чи віриш ти, що Бог створив цей світ?

Всього відповідей: 127
Сб, 18.05.2024, 20:08
Вітаю Вас Гість | RSS
Настрій - це знахідкА
Головна | Реєстрація | Вхід
Каталог статей


Главная » Статті » Здоров'я » Раціональне харчування

Категорії каталогу

Здоровий спосіб життя [0]
Раціональне харчування [10]
Спорт і я [3]


Найкорисніші для організму крупи
Найкорисніші для організму крупи
  
Не даремно дітей заставляють їсти кашу.

Більшість звикли вважати кашу лиш добавкою до основного м‘ясного чи рибного блюда. Хоча спеціалісти стверджують – це повноцінний продукт, необхідний для нормальної роботи всього організму.

«В основі піраміди раціонального харчування лежиться вживання зернових продуктів, різних круп, а також хліба, - говорить Андрій Шаргородський, дієтолог Українського НІІ харчування. Їх неохідно їсти не меньше 6-8 разів на день».
  
 Рекомендована разова порція – це ломтик хліба (30-40 г), 150-200 г розсипної або 200-250 г в‘язкої каші.
 
Ці продукти є найважливішими джерелами складних вуглеводів і вітамінів групи В.
  
Вироби із цільного зерна (хліб з висівками, випічка із цільного зерна, нешліфований рис) особливо багаті мінералами й харчовими волокнами.
  
Дієтологи радять їсти каші зі шматочками свіжих фруктів і медом. Подібне сполучення приносить користь і збагачує смакову гаму продукту.
 
Сьогодні в магазинах дуже великий вибір круп, як вітчизняних, так і зарубіжних виробників. Щоб бути абсолютно впевненими в їхній якості, фахівці рекомендують вибирати товари з позначкою "Схвалено Українським НДІ Харчування МОЗ України". Це означає, що даний продукт пройшов перевірку Мінздраву.
  
  

Чим корисні різні крупи

Крупа

Корсині речовини

Калорійність, 100 г Чим і кому корисна

Манна

Фітин (органічне сполучення фосфору).

398 ккал

Благотворно впливає на кості, м'язи й шлунково-кишковий тракт.
Корисна дітям, підліткам, людям похилого віку й тим, хто прагне поправитися.

Вівсяна

Вітаміни групи В, біотин, селенів, клітковина.

406 ккал

Знижує рівень холестерину, поліпшує травлення й стан шкіри. Корисно із сухофруктами й молоком.
Корисна всім, особливо при схильності до ожиріння.

Гречнева

Вітаміни В2, РР, С, амінокислоти, магній, залізо

375 ккал

Допомагає при хворобах судин, діабеті й зниженому рівні гемоглобіну. Краще їсти  з молоком.
Особливо корисна дітям, підліткам і вагітним жінкам

Рисова

 

377 ккал

Виводить жирові шлаки й благотворно впливає на нижні відділи кишечнику. Краще  їсти без олії, на воді.
Тим, хто прагне схуднути, а також при діареї.

Перлова

Кальцій, магній, Лізин надає противірусну дію й сприяє підвищенню міцності костей і сухожиль)

374 ккал

Поліпшує стан шкіри. Корисно є з медом.
Допомагає при запорах
.

Пшонна

Мідь, марганець, цинк

381ккал

Знімає утому. Краще споживати з медом.
Корисна тим, хто має схильність до ожиріння.

Пшенична

Срібло, цинк

327 ккал

Корисна всім при підвищених фізичних навантаженнях

Кукурудзяна

Кремній, залізо, натрій, фосфор, хром, цинк, вітамін РР і каротин.

337 ккал

Виводить із організму токсичні речовини.
Корисна при серцево-судинних захворюваннях.

   
Категорія: Раціональне харчування | Додав: stranichka (25.04.2008)
Переглядів: 6531 | Рейтинг: 4.2/12 |

Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Сьогодні день народження у
Copyright Stranichka © 2024 Rambler's Top100 cкачать mp3
Copyright MyCorp © 2024